تجهیزات آزمایشگاهی

۴ مطلب در مرداد ۱۳۹۷ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

الکتروفورز از توسعه یافته ترین و متنوع ترین روش های جداسازی مولکول های کـوچـک یـا بـزرگ مـاننـد پـروتئیـن هـا و اسیـدهـای نوکلئیک است. در حالت متداول مولکول‌های مورد آزمایش بر روی یک محیط جامد پایه و بین دو قطب مثبت و منفی با جریان الکتریکی ثابت قرار گرفته و بر اساس میزان بار الکتریکی و جرم مولکولی خود روی محیط مذکور حرکت می کنند که همین اختلاف و به وجود آمدن فراکنش های مختلف به وسیله اسکنر و نرم افزار پیشرفته الکتروفورز (سازگار با تمامی محیط های ویندوز از قبیل 98، 2000 و XP در کامپیوتر (یا حافظه جانبی مانند CD یا فلاپی) ثبت و با کارایی بسیار بالا مورد پردازش قرار می گیرد. الکتروفورز سرم پروتئین، هموگلوبین، لیپوپروتئین، ایزوآنزیم ها و ایمنوفیکشین ادرار به همراه امکان تعریف تست های جدید علاوه بر تست های موجود از امکانات ویژه این سیستم است.

سایر مزایا  

‌- اسکن سریع، واضح و واقعی نمونه با سرعت بالای 96 نمونه در ثانیه که در مدل خارجی نمونه مشابه 24 نمونه در 10 دقیقه است.
- ‌امکان انطباق منحنی های یک بیمار جهت بررسی روند درمان
- ‌امکان انطباق منحنی یک بیمار با منحنی مرجع
- ‌امکان ارسال و یا دریافت کلیه اطلاعات هر یک از بیماران از طریق مودم
‌- حذف لکه های اضافی موجود بر روی ژل
- ‌آنالیز ژل، تشخیص اتوماتیک فراکنش ها و تشخیص فراکنش های غیر نرمال
- ‌انتخاب نمونه به صورت خودکار جهت الصاق آن به  patient ID
‌- امکان پرینت پارامترهای هماتولوژی در نمونه های هموگلوبین الکتروفورز

برای اطلاع از سایر وسایل مربوط به آزمایشگاه به لینک تجهیزات آزمایشگاهی مراجعه کنید

  • ali only
  • ۰
  • ۰

انواع سانتریفیوژ

انواع مختلفی از سانتریفیوژ ها طراحی و ساخته شده است.

1- سانتریفیوژ افتراقی: اغلب برای جدا کردن ارگان خاصی از مجموعه سلول ها برای بررسی قسمت خاصی از سلول های بدن مورد استفاده قرار می گیرد.  
2- سـانتـریفیـوژ ایـزوپیکنیـک: اغلـب بـرای جـدا کـردن نـوکلـوئیک اسید ها مانند DNA مورد استفاده قرار می گیرد.  
3- سانتریفیوژ گرادیان ساکاروز: اغلب برای تخلیص ویروس های انولوپ دار  یا ریبوزوم ها مورد استفاده قرار می گیرد . همچنین برای جداسازی ارگان خاصی از عصاره سلولی خام از این نوع سانتریفیوژ استفاده می شود.

‌انواع مختلفی از سانتریفیوژ آزمایشگاهی وجود دارد:

1- میکرو سانتریفیوژ: دستگاهی است برای کار در حجم بین  2/0 تا  2 میلی لیتر (میکروتیوب ها) ساخته شده، حداکثر 96 لوله را می توانند پشتیبانی کنند ، طراحی کوچک و کاملی داشته و حداکثر 30000 گرم وزن دارند.  
2- سانتریفیوژ بالینی یا کلینیکی: دستگاهی است برای کاربردهای بالینی مانند لوله های انتقال خون و دارای سرعت کمتری هستند.  
3- سانتریفیوژ چند منظوره رومیزی: دستگاهی برای کار با تیوب های بزرگ و دارای تنوع بسیار زیادی هستند.  
4- سانتریفیوژ: STAND ALONE دستگاه های سنگین مانند اولترا سانتریفیوژ
بسیاری از سانتریفیوژ ها دارای سیستم خنک کننده یا بدون سیستم خنک کننده هستند.

برای اطلاع بیشتر به لینک تجهیزات آزمایشگاهی مراجعه کنید

  • ali only
  • ۰
  • ۰

لوله ی آزمایش :  لوله ای است برای نگه داری و گرم کردن محلول ها و مایعات و نباید در هنگام گرم کردن ان بیش از ۳/۱ ظرفیت آن را پر کرد.آن را ته گرد می سازند تا در برابر گرمای مستقیم آتش، نشکند

برس لوله یا لوله شور: نوعی برس که برای شستن وتمیز کردن دیواره ی درونی لوله ی آزمایشکاربرد دارد.برای  شستن لوله آزمایش، برس را درون لوله آزمایش قرار می دهند و می چر خانند.

لوله گیر :وسیله ای فلزی یا چوبی که برای نگهداری لوله آزمایش به هنگام گرمکردن (لوله گیر فلزی)و گرفتن آن (لوله گیر چوبی) به کار می رود.

لیوان آزمایشگاهی یا بشر:لیوان آزمایشگاهی که دارای دو نوع شیشه ای و پلاستیکی میباشد .از بشر برای برداشتن حجم معینی از مایعات و گرم کردن محلول ها ، تهیه محلول ها ، حل کردن مواد و انتقال محلول ها استفاده می گردد.بشر به اندازه های حجمی متفاوت موجود است. آن را روی سه پایه و توری نسوز قرار می دهند. برای تبخیر ،گرم کردن،صاف کردن وغیره…  کاربرد دارد. با توجه به حجم آن مشخص می شود (مانند: ۶۰۰ سی سی، ۲۵۰ سی سی ، ۱۰۰۰ سی سی و … )

ارلن مایر:ظرفی مخروطی شکل است که برای گرم کردن محلول ها و مایعات و یا نگهداری آنها  وهمچنین برای همزدن مخلوط ها کاربرد دارد. (مانند: ۶۰۰ سی سی، ۲۵۰ سی سی ، ۱۰۰۰ سی سی و … )

و..

برای خرید محصولات آزمایشگاهی به لینک تجهیزات آزمایشگاهی سر بزنید

  • ali only
  • ۰
  • ۰

معرفی اتوکلاو

انواع اتوکلاو

صفحه اتوکلاو در بالا:

 این اتوکلاو  شبیه زودپز هایی است که در خانه های ایرانی یافت می شود . در این اتوکلاو ها ، در اتوکلاو توسط پیچ هایی در پایین بسته می شود و فشار سنجی در بیرون برای کنترل فشار قرار دارد . این دستگاه ها نـیــاز بــه منبـع حـرارت خـارجـی دارنـد و بسیـار خطرناک هستند. بنابراین آن ها باید توسط افراد بـسـیـار با تجربه مورد استفاده قرار گیرند و هر لحظه دما و فشار اتوکلاو ها کنترل شود

صفحه اتوکلاو در روبه رو:

 این اتوکلاو ها به خاطر راحتی، به طور وسیع در آزمایشگاه ها مورد استفاده قرار می گیرند اما برای استفاده از این اتوکلاو ها باید دقت زیادی صورت گیرد. ایـن اتـوکـلاو هـا جـعـبـه ای شـکـل هـستند و در درونشان مجهز به واحد تبدیل آب به بخار دارند که برای استریل کردن استفاده می شود . کنترل اتوکلاو به اپراتور این امکان را می دهد تا دمای مورد نظر را تنطیم کند و مدت زمان اتوکلاو را تـعـیـین کند همچنین این اتوکلاو ها وسیله ای برای اندازه گیری و نمایش فشار/دما را دارند.  
اتوکلاو هایی که از جلو باز می شوند ممکن است بسیار بزرگتر باشند که برای استریل کردن مواد و وسایل زیاد در بیمارستان ها مورد استفاده قرار می گیرند.

 موارد کاربرد اتوکلاو

اتوکلاو و علوم آزمایشگاهی دو جز جدا نشدنی از هم هستند. اتوکلاو در بسیاری از زمینه ها مانند: میکروب شناسی ، پزشکی ، دامپزشکی ، قارچ شناسی ، دندان پزشکی و ... مورد استفاده قرار می گیرد.  
ظروف شیشه ای ، زباله های پزشکی ، ظروف آزمایشگاهی ، ملحفه های حیوانات آزمایشگاهی ، محیط های کشت و... موادی است که توسط اتوکلاو استریل می شوند.  ‌امروزه استفاده از اتوکلاو برای استریل کردن زباله های بیمارستانی به سرعت در حال رشد است . وسایل و دستگاه هایی که برای استریل کردن این مواد و زباله ها استفاده می‌شود از همان روش بخار و فوق حرارت هستند و باعث استریل شدن توده ای وسیع از زباله های بیمارستانی از عوامل پاتوژن می شوند

برای سفارش اتوکلاو موردنظرتان به لینک تجهیزات آزمایشگاهی مراجعه کنید

  • ali only